Nejnovější recenze ze sekce Základní desky
Kvalita jako většina produktů MSI
- Dobrá cena
- zatu cenu super
- Dostatek pinů a možností připojení na desku
- 3x PCIex1
- Horší ovladače
- Nemá USB 3.1 header na desce
- Je to Asus = velká poruchovost
Bohužel jiný výrobce desek nenabízel, co jsem potřeboval, tak jsem musel sáhnout po značce Asus, která má u mě tu nejhorší pověst díky nekvalitě a téměř 100% poruchovosti. Jestli se říká, že výrobci dávají do svých elektro zařízení "kurvítka", tak Asus je podle mě vymyslel.
- nejlevnější, ale dobré
- podpora Windows 11
- vzhled
- 2x sloty M.2
- Bios a jeho vzhled
Bios nenabízí nic extra ani v nastavení je to trošku holota pro obyčejný uživatelé ovšem nic co by je mohlo zajímat.
Deska má více pro náročnější uživatelé nedostatky, ale je to deska do 3000 takže po ní nelze vyžadovat požadavky jak u desky od 5000,- na svou cenu je to super deska
Tak je to přece jenom o něco slabší než Asus TUF Gaming X670E-Plus WIFI , ale za tu cenu to jde.
- levnější než základní B550M verze
- m-ATX do kostky
Ekonomická verze TUF Gaming B550M, která mi přímo vyhovuje pro potřeby PC bez dedikované grafické karty. Taktování RAM bez problémů, CPU zřejmě taky, ale zatím volím provoz zaměřený na minimální spotřebu, takže procesor nechávám být. Teploty v pořádku. Horší zvukovka mi nevadí, používám externí DAC. Ani další rozdíly nehrají u 4000 G-Serie roli (nemožnost použít 2x GPU pro Crossfire v 16x slotu, kratší M.2_2 slot, tj. 2280 vs. 22110). Co do konektivity vycházejí nastejno, ovšem E-verze nemá výstup pro digitální signál na zadním panelu, pouze interní hlavičku na desce. Kolem a kolem super deska pro úsporný kancelářský počítač s velkým potenciálem do budoucna.
- M.2 NVME 2280
- masivní pasivní chladič
- spolehlivost
- otevřená platforma (narozdíl od RPi)
- větší velikost (nedá se použít jako "drop-in" náhrada za RPi)
Používám pro K3S cluster, OS na eMMC a longhorn storage na NVME. Po letech mizerných zkušeností s Raspberry Pi jsem dokonvergoval k Odroid M1 jako zatím nejlepší SBC variantě pro domácí kubernetes cluster.
- dostatečná základní deska
- cena - výkon - ideální
- bezproblémové
Jednou reklamovano jako nove,
Vymena do druheho dne a po kratkych pataliich se deska nakonec rozjela
- zvukova karta
- asus soft
- Lepší zvukovka, než je běžné
- Výkonná napájecí kaskáda
- Jeden PCIe 5.0 M.2 slot
- Dobrá podpora taktování pamětí
- Není úplně nejlevnější
- Někteří známí hlásili pomalý POST
Za cenu kolem 4500 Kč je to dobrá volba, byť existují i levnější desky, které by měly splnit svůj účel, a to i o třetinu levnější. Ty desky jsou ovšem mATX, se základnějším kodekem zvukovky ALC897, chudší konektorovou výbavou apod.
Deska by měla v pohodě uživit i šestnáctijádro, takže budoucí vylepšování procesoru by nemělo být problém. Jeden známý hlásil pomalé starty (pomalu POSTuje deska kvůli kontrolám pamětí), já jsem na tento problém tedy nenarazil, ale u ASUSu je prý celkem běžný.
Celkově je to ale deska, které v budoucnu bude nanejvýš tak chybět PCIe 5.0 pro grafickou kartu, ovšem B650E desky jsou obecně dražší poměrně o dost, nejlevnější model vidím aktuálně kolem 5500 Kč, takže s PCIe 5.0 grafikami možná budete nuceni počkat na AM6 :)
- Cena, kvalita provedení, 2 RAM sloty
- Jeden NVMe slot
Za ty peníze spokojenost
- Dostatečná pro kancelářský počítač
- Zvládne A-XMP profil
- Podporuje PWM u větráků
- OC Genie 4 nezvládá ani s 3200G
- Málo konektorů pro systémové větráky
- Nepodporuje USB-C vpředu ani vzadu
Desku jsem použil do počítače bez dedikované grafické karty s 4 jádrovým procesorem bez SMT, a přestože jde o B450 chipset, napájení je tak slabé, že hodnoty PPT a EDP šplhají přes 90% limitu desky i při použití pouhého automatického přetaktování a systém při stress testu zamrzne. Pro tovární hodnoty a certifikované přetaktování RAM na 3200MHz je však dostatečná.
Zobrazuji 101 - 120 ze 500 recenzí « Předchozí 1...4 5 [ 6 ] 7 8...25 Další »